Tip 1: KEND DIT ROBOTPOTENTIALE 

Sådan høster du de lavthængende robotfrugter i din virksomhed

Mennesker ved maskiner. Produkter, der flyttes fra A til B. Læsning og pakning. Hver eneste dag foregår der tusindvis af processer i produktionshaller rundt omkring i Danmark. 

Går du i overvejelser om at automatisere nogle af de manuelle arbejdsgange i din produktion? Det kan være, du ønsker at gøre produktionen mere effektiv. Det kan også være, du jagter en højere produktkvalitet. Eller vil skabe et bedre arbejdsmiljø. Måske mærker du konsekvenserne af, at det er svært at skaffe arbejdskraft og vil have robotter til at lukke hullet? Uanset hvad, så vil du med stor sandsynlighed stå tilbage med spørgsmålet: ”Hvilke processer skal jeg automatisere – og hvordan skal jeg prioritere dem?”

Svaret har du, når du kender dit robotpotentiale.  

Når du får kortlagt dit robotpotentiale – det, der også kaldes en automationsscreening – bliver dine produktionsprocesser observeret på tæt hold. Nogle af dem viser sig at være klar til automatisering med det samme. Det er typisk processer inden for håndtering, pakning, palletering og transport, men det kan også være svejsning, vejning, montage, kvalitetskontrol eller lagerføring. 

Start med de lette projekter

Processerne kan nu inddeles efter, hvor lette eller svære de er at automatisere, og hvor økonomisk rentable de forventes at blive. Når det er på plads, har du en god indikation af, hvor de lavthængende robotfrugter findes i din produktion. 

Du kan nu vælge de processer ud, du i første omgang vil gå videre med. Det er en god idé at starte med de letteste projekter. For her er chancen for succes større, end hvis du begiver dig ud i store, komplicerede udviklingsprojekter. De strækker sig nemlig ofte over længere tid og rummer flere faldgruber. 

Når du kender dit robotpotentiale, kan du kaste dig over en dyberegående analyse af de processer, som screeningen har peget på. Det handler vores robottips om i næste uge, hvor vi ser nærmere på, hvordan du kan syreteste de processer, du har valgt ud til automatisering.