I 2017 steg antallet af industrirobotter med 30% med Kina og Japan som de største aftagere. Danmark er ganske godt med og ligger med 774 nye robotter i 2017 på en sjette plads målt på antal robotter pr. medarbejder. 

Der er flere årsager til, at investeringerne i robotter begynder at tage fart. Udvalget af standardløsninger er blevet markant større, og det har en positiv effekt på både kvalitet og priser. Robotterne bliver også hele tiden mere fleksible og kan nemt omstilles til at løse nye opgaver. Inspektionsteknologierne er blevet både billigere og mere avancerede og er med til at sikre bedre og mere ensartet kvalitet. Og efterhånden kan det godt betale sig at automatisere selv små seriestørrelser – bare man vælger den rigtige robotløsning. 

Så mulighederne er talrige og venter bare på at blive udnyttet. Alligevel tøver mange virksomheder med at gå i gang. 

Hvordan finder man fx en robot, der tager højde for både flow, hygiejnekrav, takttider og TCO (Total Cost of Ownership)? Kan robotten overhovedet integreres i virksomhedens nuværende digitale infrastruktur? Og hvordan ændrer man kulturen i en organisation, når en robot flytter ind? Måske fokuserer virksomheden på en proces ét sted i forretningen, mens den oplagte proces og tilsvarende smarte løsning viser sig at ligge et helt andet sted. 

Som uvildige rådgivere hjælper vi dig med at navigere på rejsen mod mere automation og flere robotter. Vi kortlægger dit potentiale og med det som udgangspunkt guider vi dig gennem de rigtige processer – i respekt for din forretning og din strategi.